Maismuffins med bacon

Disse muffinsene er supre til lunsj eller om man vil ha noe ekstra godt til kveldsmat. De er både søte og salte og den sterke smaken av gressløk gir dem det lille ekstra.

1 liten boks hermetisk mais

1 ss lettrømme

300 g magert bacon

150 g hvetemel

200 g maisena

2 ss sukker

4 ts bakepulver

0,5 ts salt

1,5 dl melk

2 ss olje

1 egg

Finhakket gressløk eller vårløk

Stek baconetog del det i småbiter. Kjør mais og rømme i blender. Bland sammen det tørre. Ha i melk, olje og egg. Vend inn mais, bacon og gressløk. Fordel røren i muffinsformene. Stekes på 200 grader i 20 min eller til de er gylne. Disse muffinsene smaker best når de kommer rett fra ovnen. Nyt!

20120419-1510451

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Maismuffins med bacon

  1. Tilbaketråkk: Maismuffins med bacon | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s