Søte rugkjeks for store og små

Disse rugkjeksene er kjempegode og enkle å lage. De inneholder nok litt for mye sukker og hvetemel til å kunne kalles sunne, men de er nok sunnere enn de fleste du finner i butikken. De kan spises som de er, her i huset knaskes de av store og små,eller serveres med ost og vin.

Ca 35 stk

2 dl grov rug

2,5 dl hvetemel

0,5 ts salt

1 ts bakepulver

3 ss sukker

1 dl smør

1 dl melk

Rør sammen alt det tørre og spe med melk og smeltet smør. Kjevle deigen tynn og bruk et glass eller pepperkakeformer til å stikke ut kjeksene. Stekes på 200 grader i ca 10 min til de er gylne.

20120413-1534301

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjeks og småkaker, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s