Torsk med appelsinsaus

Mennene i huset kom hjem med en stor og fin torsk fanget i garn, og hva passer vel bedre i disse påsketider enn å tilberede den med appelsin? Jeg marinerte gulrot i appelsin, laget en brun saus med appelsin, stekte torsken og serverte det hele med ris. Kjempegodt!

Til 4 personer

500 g torskefilet med skinn

Smør, salt og pepper til steking

4 store gulrøtter

3 appelsiner

100 g (melkefritt) smør

4 ss finax glutenfritt mel

Ca. 4 dl (laktosefri) melk

Fiskebuljong

Salt og pepper

Ris

Riv gulrøttene, f.eks. med potetskreller. Press saften av en appelsin over gulrøttene.

Stek torsken med skinnet ned i mye smør. Strø over salt og pepper. Når den er nesten gjennomstekt heller du over saften av en halv appelsin og snur fisken. La den steke et par minutter før servering.

Brun smøret i en panne og rør inn melet. Spe med melk til en tykk saus. Kok opp og tilsett fiskebuljong og saften fra 1,5 appelsiner. Smak til med salt og pepper. Hell i stekeskyen fra fisken og server med ris.

20120406-201625.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Torsk og sei og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Torsk med appelsinsaus

  1. Tilbaketråkk: Torsk med appelsinsaus | Enkelt og greit

  2. Tilbaketråkk: Påskemeny del 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s