Røkt kylling med timianmoste mandelpoteter

Da vi var hos Solheim Kjøtt før ferien kom vi over hele, røkte kyllinger. Og disse viste seg å være akkurat like gode som man kunne forvente. De var veldig saftige og møre, og sammen med den supre potetmosen og wokede grønnsaker ble det et fantastisk måltid.

Til 4 personer

2 røkte kyllinger

800 g mandelpoteter

1 krukke timian

3 ss olje

1 ts salt

1 ss smør

Ca 2 dl (laktosefri) melk

100 g revet jarlsberg

Kyllingen stekes over vannbad i ovnen på 175 grader i 60 min. Fyll en langpanne med vann og sett den på nederste rille i ovnen. Legg kyllingene i en ildfast form og sett den på rist midt i ovnen.
Finhakk timian og bland i oljen. Kan gjerne kjøres i blender. Skrell potetene og del dem i små biter. Kok opp litt vann, ha i potetene og la dem koke under lokk i 15 min eller til de er møre. Hell kokevannet over i et krus. Mos potetene og ha i timian, salt og smør. Spe med litt av kokevannet og melk. Ha i osten og kraften fra kyllingene. Jeg serverte dette med wokede grønnsaker i worcestershiresauce.

20120405-1959231

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kylling, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Røkt kylling med timianmoste mandelpoteter

  1. Tilbaketråkk: Røkt kylling med timianmoste mandelpoteter | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s