Ovnsbakt ratatouille med ytrefilet av lam

Forleden dag så vi den artige animasjonsfilmen «Rottatouille», og fikk jo veldig lyst på dette gode som rotten lagde. Så jeg satte sammen et par oppskrifter for at det skulle se mest mulig ut som den i filmen. Og med veldig stort hell! Dette er absolutt den beste ratatouillen jeg har vært borti, grønnsakene holdt godt på smakene og fikk en veldig bra konsistens. Vi er veldig glad i lam, og hva passer vel bedre til ratatouille enn filet av lam? Slakteren vår, Solheim Kjøtt, hadde noen fine ytrefileter av lam som jeg marinerte i rosmarin og vårløk, og hva fikk vi? Et herremåltid, akkurat som i filmen 🙂

Ratatouille

1 boks tomatpulp

3 vårløk (den grønne delen)

Noen kvister rosmarin

Noen kvister timian

(1 løk, jeg skar den i tykke skiver slik at jeg kunne plukke dem vekk)

4 tomater

1 aubergine

1 squash

1 gul paprika

Olje

Salt

Pepper

I filmen smører de noe som ser ut som tomatsaus i bunnen av en ildfast form, så vi begynte med halve boksen med pulp og tilsatte finhakket vårløk, 2 kvister rosmarin, 2 kvister timian og litt pepper. Så kuttet vi alle grønnsakene i pene, tynne skiver, igjen akkurat som i filmen, og plasserte dem pent på rad oppi tomatsausen.

20120329-215255.jpg

På toppen hadde vi på olje, salt, pepper, et par kvister tyimian og rosmarin og resten av tomatpulpen. Vi dekket formen med aluminiumsfolie og stekte på 200 grader i 40 min, tok av folien og stekte videre i 20 min til.

Lam

Ytrefilet av lam til 4 pers

3 kvister rosmarin

2 vårløk (den grønne delen)

2 ss olje

Salt

Pepper

Smør til steking

Finhakk rosmarin og vårløk. Ha alt oppi en frysepose og rist godt slik at lammet blir dekket av marinaden, dette kan gjerne gjøres i god tid. Stekes på sterk varme så lenge du ønsker.

20120329-215353.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Lam, Low FODMAP og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Ovnsbakt ratatouille med ytrefilet av lam

  1. Tilbaketråkk: Ovnsbakt ratatouille med ytrefilet av lam | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s