Enkle havrekjeks

Disse kjeksene er både gode, sunne og enkle å lage. Passer perfekt til ost, eller med brunost og syltetøy.

200 g havregryn

2 dl melk

120 g sammalt hvete, fin

75 g smeltet smør

0,5 ts salt

75 g flytende akasiehonning

2 ts bakepulver

La havregryn trekke i melken i 20 min. Bland så i alt det andre. Kjevle deigen tynn. Bruk pepperkakeformer eller et glass dyppet i hvetemel til å stikke ut kjeksene. Stekes på 180 grader i ca 15 min til de er gylne.

20120325-181904.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjeks og småkaker, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Enkle havrekjeks

  1. Tilbaketråkk: Søte havrekjeks | Enkelt og greit

  2. Tilbaketråkk: Enkle havrekjeks | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s