Honningmuffins med sjokoladefrosting

Nå har jeg akkurat lest ferdig Klatremus og de andre dyrene i hakkebakkeskogen for min eldste sønn, og for noen dager siden spurte Klatremus Bjørnemor hva bjørner spiser. Bjørnemor svarte nøtter, bær, honningkake og snegler. Vi var begge enige om at snegler hørtes ekkelt ut, og han ble helt forferdet da jeg fortalte at pappas har spist snegler en gang. Honningkake derimot, hørtes veldig godt ut, så det var vi enige om at vi måtte bake. Men siden muffins er en mer passende mengde for en treåring, ble det honningmuffins i stedet. Og siden vi er  veldig glad i sjokolade, prøvde vi oss med sjokoladefrosting på toppen. Kjempegodt!!

Honningmuffins (ca. 30 stk)

4 egg

150 g sukker

250 g smeltet smør

250 g flytende akasiehonning

250 g mel

1 ts bakepulver

0,25 ts malt pepper

0,25 ts malt ingefær

0,25 ts malt nellik

Visp eggeplommene og sukkeret. Bland inn smør og honning. Ha i alt det tørre. Visp eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i røren. fordel røren i muffinsformer. Stekes på 180 grader i 20 min.

Sjokoladefrosting

400 g god mørk sjokolade

1 ss kokt kaffe

300 g romtemperert smør

50 g melis

0,25 ts salt

Smelt sjokoladen og la den avkjøles. Visp smør, melis og salt. Bland inn sjokolade og kaffe. Smør frostingen på de avkjølte muffinsene. Nyt!

222

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Honningmuffins med sjokoladefrosting

  1. Tilbaketråkk: Honningmuffins med sjokoladefrosting | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s