Kjøttboller i kremet tomatsaus

En deilig variasjon fra den klassiske spaghetti med kjøttsaus. Og nesten like lett å lage. Litt mer oppvask blir det jo, men til gjengjeld kan du steke kjøttbollene kvelden før slik at middagen går raskere.

Kjøttboller
400 g karbonadedeig
1/2 løk
1 egg
1 ts knust hvitløk
1 ts worstershiresaus
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Finhakk løk og bland sammen med egg og karbonadedeig. Ha i resten og rør godt. Fukt hendene og en teskje i kaldt vann slik at kjøttfarsen ikke kleber seg. Ta en teskje med kjøttfarse og form den til en liten ball med hendene. Stekes i smør i stekepanne.

Tomatsaus
1 ts olje
1/2 løk
1 gulrot
1 ts knust hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1/2 ts pepper
1 ts tørket basilikum
1 dl matfløte

Finhakk løk og rasp gulroten. Fres løk og gulrot i oljen et par minutter, til løken har blitt mør. Ha i tomatene, hvitløk og krydderet. La det koke i ti minutter. Så har du fløten og kjøttbollene i sausen og lar det koke et par minutter til.

Serveres med din favorittpasta, godt brød og gjerne en frisk salat.20121012-183120.jpg

About these ads

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at den eldste på 4 år synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Storfe. Bokmerk permalenken.

2 svar til Kjøttboller i kremet tomatsaus

  1. Tilbaketråkk: Kjøttboller i kremet tomatsaus | Enkelt og greit

  2. Tilbaketråkk: Ukemeny fra Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s