BLT-Pizza

BLT, bacon lettuce tomato, er en av mine yndlingssandwicher. Så hvorfor ikke prøve som pizza? Jeg lagde tre porsjonspizza, men du kan like gjerne lage i en langpanne. Resultatet ble kjempebra, bacon, salat og tomat er virkelig en superkombinasjon!

Deig

200 g sammalt hvete, fin

100 g hvetemel

1 pk gjær

2 dl vann

2 ss olje

0,5 ts salt

Varm vannet til 37 grader og bland alt sammen. Heves i 45 min eller til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen.

Tomatsaus

1 liten boks tomatpulp

Basilikum

2 ts knust hvitløk

En enkel og grei måte å lage tomatsaus til pizza på er å bruke pulp og knust hvitløk, for da kan det bare blandes sammen og smøres rett på deigen. Vil du ha det optimale ut av tomatene lar du sausen koke i 15 min, og da kan du jo like gjerne bruke fersk hvitløk og den type tomater du liker best.

Topping

2 pk bacon

4 tomater

200 g smaksrik ost

1 crispisalat

1 ss god olivenolje

Nykvernet salt og pepper

Fordel tomatsaus ut over deigen. Riv osten og strø den over tomatsausen. Lettstek baconet og kutt opp tomatene og fordel utover pizzaen. Etterhev på stekebrett i 30 min. Stekes på 225 grader i ca. 20 min.

Riv opp salaten og bland den med olje, salt og pepper. Ha salaten oppå pizzaen rett før du serverer den.

20120807-205837.jpg

About these ads

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at den eldste på 4 år synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Pizza og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til BLT-Pizza

  1. Romeo sier:

    Dette ser godt ut

  2. Tilbaketråkk: BLT-Pizza | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s