Urtemarinert salmalaks

Salmalaks er virkelig en fantastisk god laks, og nå er pottene mine fulle av basilikum, persille og gressløk, så jeg lagde en pesto av dette. Man kan selvfølgelig lage mye av denne og oppbevare i et lufttett glass til en annen anledning. Kjempegodt! Jeg serverte laksen sammen med ovnsstekte poteter og wokede asparges og broccoli, alt stekt i den samme urteoljen.

Til 4 pers

600 g laks

1 ss smør

1 liten håndfull fersk gressløk

1 liten håndfull fersk basilikum og persille

1 fedd hvitløk

1 dl olje

Nykvernet salt og pepper

8 poteter

1 bunt asparges

1 broccoli

Ha gressløk, basilikum, persille, hvitløk og olje i en blender og kjør til det er finmalt. Smak til med salt og pepper.

Sett ovnen på 275 grader. Kutt potetene i båter og legg dem i en ildfast form. Ha over halvparten av urteoljen og rør godt. Når ovnen er varm nok setter du potetene inn og senker temperaturen til 250 grader. La dem steke i ca 30 min.

Del laksen i 4 og gni den inn med litt salt. Dekk laksen med halvparten av urteoljen og stek den i smør. Når laksen er litt over havstekt fra den ene siden, snur du dem og steker et par minutter på andre siden. Knekk av nederste delen av aspargesen og kutt opp broccoli. Når laksen er ferdig lar du den hvile et par minutter mens du skrur opp varmen på stekepannen og freser asparges og broccoli i resten av urteoljen i stekepannen.

20120726-113419.jpg

About these ads

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at den eldste på 4 år synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Laks & Ørret og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Urtemarinert salmalaks

  1. Tilbaketråkk: Urtemarinert salmalaks | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s